Egy praktikus, jól kialakított garázsban minden adott ahhoz, hogy ideálisan rendezze el a különböző szerszámokat és praktikus kiegészítőket egyaránt. Ha Ön egy újdonsült kertes ház tulajdonos vagy már itt él egy ideje, de eddig nem jutott kapacitása a kert rendbetételére, itt az alkalom, hogy beszerezze azokat a szerszámokat, amelyekre biztosan gyakran szüksége lesz majd a birtokán. Így a garázsban tárolva nem foglalnak nagy helyet és mindig kéznél lesznek, amikor szükség van rájuk, legyen szó a gyep gondozásáról, a gyümölcsfák ápolásáról vagy akár némi esztétikai „beavatkozásról”. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk 5 olyan szerszámot, amelyekre biztosan újra és újra szüksége lesz majd a kerti munkálatok során.

1. Fűnyíró vagy fűkasza

Függetlenül attól, hogy a virágokat, a cserjéket vagy a gyümölcsfákat kedveli inkább, a gyepre mindenképpen oda kell figyelni, hiszen ennek szépsége adja meg az alapján a kert esztétikai összhatásának. Ha a füves terület rendben van, máris nyert ügye van akkor is, ha alapvetően nem sok ideje van odakinn tevékenykedni. Legyen szó egy fűkaszáról, egy kisebb, hagyományos fűnyíróról vagy egy komolyabb modellről, akár traktorról vagy robotról, a hosszú élettartam jegyében fontos, hogy használat után megfelelően tárolja, hogy ne árthasson neki az időjárás vagy egyéb külső behatás. Így amikor úgy látja, már túl nagyra nőttek a fűszálak, könnyedén lenyírhatja, majd visszatolhatja a tárolóba a gépezetet és gyönyörködhet a munkája gyümölcsében és élvezheti a frissen nyírt fű illatát is.

fűnyíró a mobilgarázsba

2. Sövényvágó, ágvágó

Ezeknek a szerszámoknak a segítségével a birtokát körbeölelő vagy a kertje bizonyos részét ékesítő cserjéket tarthatja rendben úgy, hogy közben élvezetes marad a munkavégzés. Nem beszélve arról, hogy az ágvágó funkció hozzájárul ahhoz, hogy a magasabban fekvő, valami miatt eltávolítandó ágaktól is biztonságosan, kényelmesen szabadulhasson meg. Különösen nagy szerepe van ezeknek a szerkezeteknek évszakváltások alkalmával, amikor ajánlott ezen munkák elvégzésre. Egy esztétikus sövény igen sokat hozzátesz a kert szépségéhez, míg a megfelelően karbantartott dísz-és gyümölcsfák gazdagon meghálálják majd a gondoskodását

3. Láncfűrész

Egy láncfűrésznek mindig hasznát veheti a kertben, legyen szó kisebb vagy nagyobb méretű birtokról. Segítségével fát apríthat, eltávolíthatja a túlnyúló ágakat vagy előállíthatja akár a téli tüzelőt is, mindezt gyorsan és hatékonyan. Így a láncfűrész igazi alap darabnak számít, ha kerti szerszámokról van szó. Ha valaha végzett már hasonló munkát kézi fűrész segítségével, akkor Ön tudja a legjobban, mennyire igénybe veszik ezek a mozdulatok az ember fizikumát, nem beszélve arról, milyen sok időbe telik, mire végez. Egy megfelelő láncfűrésszel mindezt megspórolhatja magának.

láncfűrész a mobilgarázsba

4. Kézi permetező

Kifejezetten praktikus lehet egy kézi permetező, ha alapvetően nincs olyan sokféle növény a kertjében, hiszen így egyszerűen és kényelmesen végezheti el a növényvédelmi feladatokat minden évben. Ezek a szerkezetek kisebb mennyiségű permetszerre vannak méretezve, így ha csupán egy fát szeretne lefújni a megfelelő adalékanyaggal, annak sincs semmi akadálya. Kényelmes és könnyű, így beüzemelése és használata is igen komfortos. Az elültetett növényeit pedig mindig biztonságban tudhatja.

5. Takaróponyva

Egy takaróponyva a kertben számos szempontból praktikus lehet. A földre terítve megakadályozza a gyomosodást, de alkalmas a téli időszakban a kertben kialakított grillező vagy szalonnasütő megóvására is. Pontosan ezért érdemes mindig legalább egy plusz ponyvát a garázsban tartani, ugyanis sohasem tudhatja, mikor lesz szüksége erre a nagy méretű, vízlepergető anyagra.

szerszámok a mobilgarázsba

Ha máris szeretné beszerezni és betárazni garázsába a fenti szerszámokat és kiegészítőket, érdemes megbízható helyről vásárolnia, mint az ÉPFŐ ‘95 webáruháza, ahol minőségi termékek széles választékát találja. Így ugyanis biztos lehet abban, hogy befektetése hosszú távú lesz, szerszámai pedig sokáig kiszolgálják majd a kerti munkálatok során.