Biztonságos kutyakennel a kedvencének

Válassza ki a megfelelő kennelt az Ön kutyájának!

Kedves Látogatók!

Jelenleg kizárólag mobilgarázsokkal foglalkozunk, így kutyakennel megrendeléseket nem áll módunkban fogadni. Az oldalt csak a hasznos információk miatt nem töröltük, reméljük segítenek a megfelelő kennel megtalálásában. Köszönjük megértésüket!

Biztonságos kutyakennelt szeretne kedvencének? Tekintse meg alább sztenderd kenneleinket! Kedvező, gyártói árakon kínáljuk kiváló minőségű termékeinket.

A kutyaketrecek horganyzott elemekből készülnek zárt és hajlított sarokprofillal. Nincsenek éles, kiálló részei, amikkel kutyája megsérthetné magát. Az oldalfalak készülhetnek rácsos vagy lemezelt kivitelben, illetve ezeket kombinálva.

A kennelek kérhetők fekete festéssel, vagy a RAL színskála színeiben is.

Egyedi igények esetén szívesen megvalósítuk más megoldásokat is!

Biztonságos kutyakennel kényelmes fa padlóval

Kívülről könnyen zárható ajtó

Kifordítható etetőtál

Zárt profil, erős rögzítés

Sztenderd kutyakennel kínálatunk

Kutyakennel MINI

Alapterület: 2×2 m

Magasság: 1,5 m – 1,7 m

Ár: 85.000-120.000 Ft

Kutyakennel KICSI

Alapterület: 2 x 2,5 m

Magasság: 1,5 m – 1,7 m

Ár: 90.000-130.000 Ft

Kutyakennel NORMÁL

Alapterület: 2 x 3 m

Magasság: 1,5 m – 1,7 m

Ár: 95.000-140.000 Ft

Kutyakennel NAGY

Alapterület: 2 x 3,5 m

Magasság: 1,5 m – 1,7 m

Ár: 110.000-150.000 Ft

Kutyakennel HOSSZÚ

Alapterület: 2 x 4 m

Magasság: 1,5 m – 1,7 m

Ár: 125.000-160.000 Ft

Kutyakennel MAXI

Alapterület: 2,5 x 4 m

Magasság: 1,5 m – 1,7 m

Ár: 135.000-180.000 Ft

Kutyakennel GIGA

Alapterület: 3 x 4 m

Magasság: 1,5 m – 1,7 m

Ár: 170.000-220.000 Ft

Mire figyeljek a kutyaketrec vásárlásakor?

A legfontosabb, hogy a kutyakenel biztonságos legyen a kutya számára, ne tudjon magában kárt tenni. A nálunk kapható kutyaketrecek  ilyenek, nem tartalmaznak éles, hegyes, kiálló elemeket, amikkel megsérthetné magát.

Nagytestű kutyák esetén célszerű lehet az erősített oldalfal választása. Kisebb testű kutyáknál arra kell még figyelni, hogy a rácsok közötti hézagok elég kicsik legyenek, nehogy ki tudja fúrni magát két rács között.

Tipp: Mérje le kutyája fejét a legszélesebb ponton, ha ennél 5-6 cm-rel kisebb rácsszélességet választ, akkor nem fog tudni elszökni a kis kedvence. Nagyon pici, kölyök kutyáknál érdemes kereszt rácsozatot választani (tehát amin függőlegesen és vízszintesen is vannak rácsok).

Kutyaház méretek

Első és legfontosabb szempont, hogy a ketrec mérete feleljen meg a kutyája méreteinek. Kis ketrecet semmiképp sem jó venni, mert abban kényelmetlenül fogja érezni magát.

Tipp: A kutyakennel méreténél fontos szabály, hogy a kutya kényelmesen fel tudjon benne állni és megfordulni.

Azt is át kell gondolni, hogy milyen hosszú időt fog a kutyus a kennelben tölteni, mert ha hosszú órákat, akkor olyan ketrec való neki, amiben egy kicsit tud majd járkálni.

Túl nagy kutya kennel lényegében nincsen. Amit viszont fontos mérlehelni vásárláskor az a kutyaház. Nagy kutyaketrec esetében van elegendő hely a kutyaháznak is, így van egy kuckó, ahova napsütés, eső elől be tud vonulni négylábú kedvencünk. 

Milyen kutyaház lenne jó a kutyámnak?

Ha a méret már megvan, akkor a típust kell kiválasztani. Vannak körben rácsos, illetve akár 3 oldalon zárt kutyakennelek is, és természetesen a kettő közötti átmenetek is. A körben rácsos kivitel több lehetőséget nyújt a szabad nézelődésre, így kevésbé érzi magát kizárva a kutyus. A zártabbak viszont több védelmet nyújtanak a nap, illetve szél, eső ellen. Ezeket megintcsak a hely és a kutyus igényei szerint érdemes végiggondolni.

Ezen kívül célszerű fa padlót választani, mert ez sokkal kellemesebb és kutyabarátabb megoldás. Ha hosszabb időre kell bezárni, akkor elegendő vízzel és élelemmel is el kell látni. Ehhez létezik praktikus etető nyílással rendelkező kutyakennel, illetve ez kiegészítőként is kérhető.

Külsőségek, hogyan nézzen ki a kutyakennel

Miután gondoskodtunk arról, hogy a kennel megfelelő legyen a kutya számára, jöhet a következő lépés: illeszkedjen a kerthez, környezethez is a kutyakennel. Vannak modern, vízszintes rácsozatú kutyakennelek, illetve hagyományosabb függőleges rácsozatúak. A rácsok, illetve a tető kérhető festve, a RAL színskála színeiben, illetve a rácsokra kérhető élzáró is.

Ezek alapján már biztosan ki tudja választani, hogy milyen kutyakennel való a kutyájának és Önnek! A megrendelt kennelt 1-4 héten belül szállítjuk ki, és a kutyaház építés a ketrec bonyolultságától függően 20-50 perc között szokott lenni.