A ház körüli munkákat rendszerint nem sorolják a veszélyes tevékenységek közé, így igen ritkán kapcsolják össze mindezt a munkavédelmi ruházatok viselésével. Persze nem arról van szó, hogy egy egyszerű gereblyézéshez vagy mosogatáshoz tetőtől talpig be kellene öltözni, a helyzet viszont az, hogy legalább egy pár munkavédelmi kesztyűnek mindenképpen helye van otthon, ugyanis számos esetben igen nagy hasznát veheti, ha a kezei megóvásáról van szó. Nem mindegy azonban az, hogy milyen modellt választ, ugyanis ez nagyban függ a tevékenység jellegétől is. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit a jó munkavédelmi kesztyűkről tudni érdemes.

Egyszerhasználatos kesztyűk beltéri munkákhoz

A négy fal között is számos olyan házimunka létezik, amelyekhez érdemes védőkesztyűt húzni. Ezek az egyszerhasználatos típusok tökéletesek minden olyan tevékenységhez, amikor nem szeretné, hogy a bőre vegyszerrel érintkezzen, amelyek irritációt okozhatnak. Legyen szó mosogatásról, nagytakarításról vagy egy-egy érzékeny ruhadarab kézzel való mosásáról, ajánlott minden esetben megvédenie kezeit, hiszen lássuk be, a zsíroldó és a folteltávolítók egyike sem a bőre legjobb barátai. Egyrészt ezáltal elkerülheti az esetleges allergiás reakciók kialakulását, ráadásul biztos lehet abban, hogy a kezei sem száradnak vagy repedeznek ki. Sokan azért vetik el a kesztyűk viselésének gondolatát, mert úgy vélik, akadályoz a precíz munkavégzésben. Ezért ajánlott nitrilből készült termékeket beszerezni, ugyanis ezek annyira rugalmasak és olyan tökéletesen borítják be a kézfej minden részét, hogy a mozgás szempontjából észre nem veszi, hogy kesztyűt visel.

Bőr védőkesztyűk kinti tevékenységekhez

A kertben végzett munkák – legyen az növények ültetése, a virágoskert rendben tartása, fűnyírás vagy akár a kerti sütögető rendbe tétele – a kezeit minden alkalommal igen nagy kihívások elé állítják. Pontosan ezért – évszaktól függetlenül – mindenképpen érdemes biztosítania a védelmet az ujjai és kézfeje számára egyaránt. Ugyanis egy megfelelő bőr védőkesztyű nem csupán a szennyeződésektől véd, de megóv az esetleges balesetektől is, legyen szó egy tövises bokorról, a pázsit szegélyének levágásáról vagy egy éles szerszámról. Így a kertje mindig teljes pompájában mutatkozhat úgy, hogy közben Ön sem sérül meg. Ráadásul nyáron választhat ebből a típusból jól szellőző verziót, míg télen a bélelt típus óvja kezeit a hidegtől és a külső behatásoktól egyaránt. Vagyis érdemes a garázsban tartani legalább egy párat ebből a típusú kesztyűből, hogy mindig kéznél legyen a biztonság.

Mártott védőkesztyűk precíz munkákhoz

A ház körüli teendők részét képezi számos, igen nagy odafigyelést és precizitást igénylő munka is. Legyen az a fűnyíró megjavítása, a kocsi kipofozása, a biciklik szezonra való felkészítése vagy más bütykölni való, mindenképpen szükséges ebben az esetben is megóvni a kezeket. Különösen akkor igaz ez, ha egy ezermestert üdvözölhetünk a személyében, hiszen Ön tudja a legjobban, hogy elég egy rossz mozdulat és még egy csavarhúzóval is fel lehet sérteni a bőrt. Abban az esetben pedig ha csak ritkán nyúl szerszámokhoz és nem az a műhelyben tevékenykedős fajta és nincs nagy rutinja e téren, szintén nem árt ha védelmet nyújt a kezei számára. Sőt, ha úgy érzi, eljött az idő arra, hogy rendet tegyen a garázsában, szintén erősen javasolt a kesztyű viselése függetlenül attól, mekkora kihívás elé állítja magát ezzel az elhatározással. Mindezekhez nyújtanak segítséget a mártott védőkesztyűk, amelyek között van olyan is, amely vágásbiztos, vagyis éles szerszámokkal való munkálkodás esetén sem kell aggódnia a sérülések miatt. Viszont mivel jól szellőznek, nem lesz kényelmetlen viselet a nyári hőségben sem.

Természetesen érdemes megbízható helyen megvásárolni ezeket a kesztyűket, ugyanis így biztos lehet abban, hogy bármelyik típusra is esik a választása, minőségi terméket vásárol. A grandis.hu webáruházában számos különböző modellt talál, amelyek között biztosan megtalálja az Ön számára ideálisat.